Under 2019 startade vi upp kurser på Botkyrka Motorstadion. En anläggning som vi är bekanta med sedan tidigare, där vi arrangerat flera utbildningar och event under åren. 

Underlaget är klassiskt enduro, sten, rötter och berghällar. Dock inte svårskört. Otrolig bra träning tekniskt och mentalt. Att våga öka lite och märka att det faktiskt går bättre med lite mer fart. Vissa delar av enduro banan är breddad och påminner om Stångebro och Ränneslätts banor och här kan alla stå på ännu en växel. Här tränar vi också ”lyfta blicken” momentet och brant nerförsbacke utan låsta hjul mm.

I anslutning till endurobanan finns en crossbana, perfekt att träna diverse teknikpass på. Här kommer vi att lägga en del körpass för kurvtagning och bromsteknik. En annan viktig del är körställning på motorcykeln, kanske en av dom viktigaste delarna, att stå rätt.

Inställning av fjädring på motorcykeln kommer att beröras och vi kommer att nöta in momenten som är viktiga att ha med sig under sin körning.

Vi vänder oss till alla kunskapsnivåer. Några mil bör man ha rullat i skogen för att på bästa sätt ta åt sig så mycket som möjligt av tipsen och körpassen.

För att du som förare ska utvecklas på bästa sätt tar du med dig din egen enduromotorcykel. Vi är max 15 deltagare per grupp. Vårt motto är att ge personlig återkoppling till var och en.

Program för helgen:

Lördag/söndag:
Anmälan: 08:00-08:20
Samling och genomgång: 08:20
Uppvärmning: 08:30
Enduro: 09:00-12.00
Paus: 12:00-13:00
Enduro: 13:00-16:00
Avslutning: ca 16:00

Våra pass är 45 min och därefter är har vi 15 min för att ta oss till nästa bana samt ladda med energi.

Det krävs inget körkort eller registrerad mc på detta läger då all körning sker på inhägnat område.

På Botkyrka Motorstadion finns tillgång till:

· Dusch Toalett
· Omklädningsrum

Pris: 1900 kr/förare och dag.

Datum för 2024:

4-5 maj 

Anmälan Enduroläger i Botkyrka 2024

Vid anmälan på fullbokad kurs finns reservlista. 

Du anmäler dig till en eller två dagar efter eget önskemål.

För er som anmäler er till båda dagarna blir söndagen en fortsättning på lördagens träning och moment.

Kryssa i vilken eller vilka dagar du önskar anmäla dig till och fyll i kontaktuppgifter. Efter mottagen anmälan och mottagen kursavgift skickar vi ett mail med bekräftelse på att plats bokats på kursen. Vi tillämpar principen först till kvarn.

Du som vill ge bort en plats på våra kurser till någon i present eller julklapp. Boka en av kurserna och betala in avgiften. Meddela sedan oss så snart som möjligt ev byte av kurs. Dock senast 1 mån innan kursstart. Avbokningsregler se nedan.

Kursavgiften betalas till BG: 5236-7646

Betalningsvillkor 10 dagar.

Eventuell avbokning sker till oss via mail så snart som möjligt. Ej tillåtet att överlåta plats. Vid avbokning återbetalas 50% av kursavgiften. Vid avbokning senare än 14 dagar innan kursen återbetalas inte avgiften om inte kunden kan uppvisa läkarintyg. Har kunden läkarintyg betalas 50% av beloppet tillbaka.

Medlemskap i förening samt minst klubblicens krävs för att få delta på denna kurs. Se vidare info om köp av licens via denna länk: svemo.se. Vid inskrivning kursdagen kontrolleras licens. Licens och försäkringar ligger på deltagarens eget ansvar.

Denna kurs är ett samarbete med Botkyrka MK

Datum för läger är ännu preliminära.