Våra ungdom och guldhjälmsläger under 2021 blev en succé och vi kör självklart läger för våra barn och ungdomar under 2022.

Ungdomslägret vänder sig till er som kör 85cc och uppåt och är mellan 10-18 år. Eventuellt redan tävlat en del eller planerar att tävla i framtiden. Kanske är USM målet för kommande säsonger.

Guldhjälmslägret vänder sig till er som kör 50cc-85cc och är upp till 12 år. Detta blir ett läger med något färre träningspass och lite längre vila mellan passen. Annars är upplägget detsamma som för ungdomslägret.

Vi håller till på Tibro MK:s motorstadion. Tibro är en anläggning som har det mesta. Crossbana, teknikbana och endurospår. Underlaget är blandat grus, sand och rötter. Under lägret tränar vi på grunderna i enduro (och cross) på de olika stationerna som har varierande karaktär och underlag. Körställning, sittande, stående. Inbromsning, kurvtagning, acceleration och även en del hoppteknik under enkla former. Vi kör också pass helt utan bromsar för högre kurvfart. Vi har också en mindre teknikbana där vi bla lär oss köra över stockar.

Inställning av fjädring på motorcykeln kommer att beröras och vi kommer att nöta in momenten som är viktiga att ha med sig under sin körning. Tanken med lägret är också att ge förarna övningar att ta med sig hem i sin fortsatta träning.

Huvudinstruktör under lägret är Anders som med sitt pedagogiska sätt att lära ut får alla deltagare att växa.

Efter lördagens pass går vi igenom tävlingsprepp med ungdomsgruppen och Anders berättar även om sin resa från lilla Hjo där allt började, via proffsliv i Italien och en allvarlig skada samt den tuffa vägen tillbaka till tävlingsbanorna. Om mål, motivation och drivkraft. Hur vända motgång till framgång? Var hittar man motivationen till långa slitsamma träningspass?

Med guldhjälmsgruppen pratar vi om glädjen i att idrotta. Om vikten av att nöta samma moment många gånger och att hitta det positiva om träningen känns lite tråkig.

Datum för läger under 2022:

16-17 april (FULLT på ungdomslägret, 2 platser lediga GH)

2-3 juli 

För att du som förare ska utvecklas på bästa sätt tar du med dig din egen motorcykel.

Vi tar max 15 deltagare per grupp.

Program för helgen:

Lördag:

Anmälan: 7.30-08.00

Samling och genomgång: 08.00

Uppvärmning: 08:30

Enduro: 09.00-12.00

Lunch paus: 12:00-13:00

Enduro: 13:00-16:00

Nedjogg och stretch: ca 16.10

Avslutning och eftersnack: ca 16:30

Söndag:

Uppvärmning: 08.30

Enduro: 09.00-12:00

Lunch paus: 12:00-13:00

Enduro: 13:00-16:00

Nedjogg/Avslutning: ca 16:00

På Tibro motorstadion finns tillgång till

  • Tvätt/Mekplats
  • Omklädningsrum med dusch och toalett
  • Dricksvatten
  • Möjlighet att campa fre-sön

Lägeravgiften för 2 dagars träning, teori, lunch, kvällsaktivitet lördag, är 3600 kr.

För Guldhjälm kostar lägret 2500 kr.

Lägeravgiften betalas till BG: 5236-7646

Betalningsvillkor 10 dagar.

Efter mottagen anmälan och mottagen lägeravgift skickar vi ett mail med bekräftelse på att plats bokats på lägret.

Anmälan Ungdomsläger och Guldhjälmsläger i Tibro 2022

Anmäl dig här.

Eventuell avbokning sker via mail så snart som möjligt. Vid avbokning återbetalas 50% av lägeravgiften. Vid avbokning senare än 14 dagar innan lägret återbetalas inte lägeravgiften om inte kunden kan uppvisa läkarintyg. Har kunden läkarintyg betalas 50% av beloppet tillbaka.

Medlemskap i förening samt Gulhjälmslicens krävs för att delta på lägret. Se vidare info om köp av licens via denna länk: svemo.se. Vid instkrivning lägerdagen kontrolleras licens. Licens och försäkringar ligger på deltagarens ansvar.