25-26 april kördes 12 timmars i Skövde. Trots att vi i Tibro MK har en del killar skadade så kunde vi mönstra ett starkt lag. Jag var startman och därför beslöt jag mig för att köra 300 2 takt som är en raket i masstarter. Kl 22 gick skottet och mkt riktigt så sköt cykeln iväg som en kanonkula och jag var först in i första sväng. Det hade börjat regnat lite på eftermiddagen och det fortsatte under delar av kvällen och natten. Banan var jättefin med snabba öppna partier växlat med fin skogsåka. Jag varvade som 1:a men på mitt andra varv fick jag släppa första platsen. Jag lämnade dock över som tvåa just bakom ledaren. Tyvärr fick min lagkompis Fredrik G ett snabbt och tråkigt slut på sin körning när han i ledning vurpade och bröt nyckelbenet.

Vi kämpade dock vidare och kunde köra upp oss undan för undan. Vi slutade på en 3e plats i tävlingen. Grattis till FMCK Skövde som vann.

 

Läger för elitgruppen i Hagfors.

27 april möttes Svemos elitgrupp i enduro upp för träningsläger i Hagfors. Lägret inleddes med ett fint mtb-pass på eftermiddagen. Sedan var det 3 dagar med mc-träning från kl 9-17. Olika underlag och prov slipades med tidtagning och teknik. 12 förare var på plats för att finslipa sina förberedelser inför kommande tävlingar. Detta var första gången som jag hade ett läger för elitgruppen i Hagfors och det blev mycket lyckat. Variationen av banor och underlag var alla mycket nöjda med.

 

Vixus MC

På fredag lunch anslöt Vixus MC från Borås med 5 enduroförare för lite specialträning under eftermiddagen. Riktigt kul med en exklusiv Sherco-dag. Justering, optimering samt teknikträning genomfördes.

 

Säsongens första enduroläger i Hagfors:

I fredags kväll anlände 20 st körsugna killar och tjejer till hotell Monica för årets första enduroläger i Hagfors. På lördag morgon startade vi kl 08,30 på crossbanan. Efter uppvärmning ställde vi in och justerade sitthöjd, fjädring och reglage. Därefter körde vi teknikpass. Efter lunch slipades tekniken i slalombacken endurobana.

Igår inledde vi på en grym bana i gles tallskog. Vi tränade på stalp och sand backar.

Efter brunch i skogen åkte vi en längre transport genom skogen till ett gräsgärde och tränade på inbromsning, kurvtagning, acceleration.

Ett trött men glatt gäng lämnade hotellet efter middag igår eftermiddag

Stort tack alla för fina dagar!

 

På söndag, 10 maj kör jag läger i Norge och Rudskogen. Grymt ställe att dra på med både crossbana och utmanande endurobana. Mellan kl 13-18 kör vi och det finns platser kvar så gå in och anmäl er!.