Första året på SHERCO har varit ett spännande år! Efter ett besök på fabriken i närheten av Nimes i början på februari blev jag fabriksförare igen! Ett projekt där jag är ambassadör och med uppgift att få SHERCO att lyfta i Sverige likt det som händer i övriga endurovärlden.

Jag fick första cykeln bara några dagar innan SM deltävlingen i Östersund. I SM i år har jag kört i SM 2 på 300 4 t. I Östersund blev jag 4a i klassen vilket var helt ok efter att ha suttit på cykeln enbart någon timme innan.

Året har varit fullt av aktiviteter så när SM gjorde uppehåll från feb till augusti var det ändå full gas i Anders Eriksson Racing!

Mitt uppdrag för SVEMO har fortsatt även under 2013. Målet har varit bra individuella placeringar i EM och VM men också ett bra lagresultat under ISDE.

Vintern hängde i länge, jag hade ett inplanerat barmarksläger för SVEMOS elitgrupp i början av april som vi fick ställa in pga. tjälen. I slutet på samma månad hade vi dock ett mkt bra läger nere i Malaga för killarna som åkte VM serien.

I maj drog våra återkommande läger i Hagfors igång och dessa är några av årets höjdpunkter! I kanon väder och gör fina banor tillsammans med höjdar mat. En kombo som ger härliga minnen för deltagaren men också oss ledare.
Jag hade även ett träningsläger i Norge som blev en höjdare!

I juni hade jag flera träningsdagar med Elitgruppen och TEAM WEST på banor runt omkring i länet främst. Torra och dammiga banor är en bra sammanfattning och minnesbild av de flesta träningsdagarna i år! Träningar och förberedelser för internationella banor kunde inte varit bättre mycket tack vare vädret.

Oj! Höll ju på att glömma! Fyllde 40 i maj! Ingen merit direkt men presenten från familjen blev en ny mtb cykel. Det har blivit många fina pass på den i år och jag har definitivt hittat min andra sport!

Juli och semester i Kroatien är givet! Fina cykelpass och härliga dagar på stranden laddar batterierna på nolltid.

Sista helgen i juli körde jag läger i Uddevalla. Motorstadion där är fantastisk och endurospåret tar över halvtimmen att köra.

I aug drog SM igång igen och vid deltävlingen i Linköping gick det bra. Tyvärr var det tuffare redan helgen efter i Östhammar. Svänger fort!
Sista SM gick i Uddevalla och jag körde bra. På crossprovet andra varvet hoppade jag dock alldeles för långt i ett hopp och körde sönder framhjulet när jag landade. Jag tvingades bryta då vi inte får byta hjul på SM. Givetvis stor besvikelse då jag hade kunnat slutat 2a i SM. Nu blev jag 4a.

September var hektiskt. Jag hade läger i Umeå och Uppsala. Jättefina ställen att köra på och lägren kommer köras igen 2014! I Uppsala kommer vi ha två läger, ett i vår och ett i höst! Under året har jagäven haft läger bl.a. i Tibro, Hofors, Falköping, Bergby, Björkeby, Hjo, Skövde.

I oktober fick vi tillökning i familjen! William som kom den 20e! Underbart att bli pappa igen men vad man glömmer på 5 år! Börja om från början, börja om på nytt!
GGN fick klara sig utan mig i år! Jag lade mitt fokus på familjen och ställde in siktet på att köra kåsan.

Novemberkåsan som gick i Eksjö blev en fin kåsa. Jag beslöt mig, det var 20 år sedan sist, att åka 2 takt igen! Vapnet blev en 250 och det gick bra! Jag slutade 5a vilket jag är nöjd med.Jag har fortsatt med 2 takten och även om jag trivs lika bra på 4taktarn så är det ny energi och kick att styra nya takter!

Årets sista tävlingar, Hjuldansen och starten på 2014 års vintercup har gått bra så nu ser jag väldigt mycket fram emot nästa år!

En liten tillbaka blick på året som gått.

Stort tack till familj, vänner, sponsorer, supportrar, lägerdeltagare, kunder och elever för ett händelserikt 2014!

Mot nya mål!

Ett riktigt Gott Nytt År till er alla!

Anders